Ben jij de afgelopen jaren al regelmatig een dagje weg geweest naar Amsterdam? Dan wil je misschien wel eens iets anders. In eerste instantie denk je dan waarschijnlijk aan andere steden in Nederland, maar heb je ook al eens aan een buitenlandse stad gedacht? Indien dit het geval is, passeerden waarschijnlijk Barcelona, Parijs, Berlijn of Rome de revue. Maar je hebt vast en zeker niet gedacht om eens een lang weekend naar het Portugese Nazaré op vakantie te gaan. Je stapt in Nederland op het vliegtuig en enkele uren later bivakeer jij al in een villa nabij het plaatsje Nazaré. Wat wil een mens nog meer?

Voor een weekendje in een villa in Nazaré

Wil jij er een weekendje tussenuit om eens goed tot rust te komen? Dan is Nazaré de ideale vakantiebestemming voor jou. Het is hier nagenoeg het hele jaar door aangenaam warm en het plaatsje ligt aan zee. Tevens hoef jij je geen zorgen te maken dat je hier hordes toeristen tegen het lijf loopt, want toerisme is in deze Portugese plaats nog niet in groten getale aanwezig. Je vindt hier dan ook geen luxueuze resorts aan het strand. Veel mensen die naar Nazaré op vakantie gaan, verblijven in een villa. Deze liggen doorgaans aan de rand van het plaatsje of enige kilometers erbuiten. Je verblijft dus in een rustieke omgeving, waardoor je helemaal tot rust komt.

Schilderachtige bedoeling

Het mooie aan Nazaré is dat alles nog steeds zo is als vroeger. De lokale bevolking verdient zijn geld nog steeds hoofdzakelijk met het vangen van vis. De mannen gaan de zee op om hun netten uit te gooien en bij terugkomst wordt de gevangen vis verkocht door de vrouwen. Een bezoekje aan het parelwitte strand van Nazaré is ook zeker de moeite waard. In combinatie met het heldere, blauwe water en de kleurrijke strandtentjes lijkt je vakantie in Nazaré zo namelijk net een kleurrijk portret.

Klein maar fijn

Waar je in Amsterdam een city trip moet volgen om de hele stad te zien, is dit in Nazaré absoluut niet het geval. Dit Portugese plaatsje is namelijk bijzonder klein, waardoor je er prima zelf op ontdekkingsreis kunt gaan. Er is genoeg te zien en te beleven. Kom je er even niet uit of weet je niet waar je precies moet zijn? Richt je dan eens tot de lokale bevolking van Nazaré. Zij zijn bijzonder vriendelijk en behulpzaam en helpen je dan ook maar wat graag op weg.