Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de vakantieperiode. Even de dagelijkse zorgen achter je laten en lekker naar een warm land trekken. Ben jij nog op zoek naar een geschikte vakantiebestemming in Europa waar het nagenoeg het hele jaar mooi weer is? Dan moet je misschien eens overwegen om naar het Portugese Nazaré af te reizen. Veel mensen die naar Portugal op vakantie gaan, verblijven doorgaans in het zuiden aan de kust. Deze Portugese plaats is echter gelegen aan de westkust. Door een vakantie te boeken naar Nazaré, beleef jij een keer een andere vakantie dan de meeste toeristen. Maar waarom is het aan te raden om op vakantie te gaan naar Nazaré?

Portugese tradities

Het plaatsje Nazaré staat bekend als een echte vissersplaats. Waar in veel badplaatsen de visserij plaats heeft gemaakt voor toerisme, is dat in Nazaré nog niet het geval. Vis is hier sinds jaar en dag namelijk het belangrijkste product. Nog steeds is de lokale bevolking dag in dag uit in de weer met het vangen en verkopen van de vis. Tijdens een vakantie in deze Portugese kustplaats beleeft u dus ook behoorlijk wat Portugese tradities. Zo keren de mannen doorgaans vaak in de avond terug met een grote hoeveelheid vis. 

 

De vrouwen proberen deze vis vervolgens aan de man te brengen en dat zorgt voor bijzondere taferelen. Wanneer u van plaatsen houdt waar de geschiedenis niet verloren is gegaan door het toerisme en tradities nog volop aanwezig zijn, is Nazaré dus zeker een plaats die u moet bezoeken.

Beleef een actieve vakantie in Nazaré

Waar je bij een vakantie in Amsterdam bezienswaardigheden en architectuur gaat bezichtigen, is een vakantie in Nazaré van een heel andere kaliber. Hier kun je namelijk echt actief bezig zijn. De Portugese zee leent zich bijvoorbeeld uitstekend om te surfen. Heb je dit nog nooit eerder gedaan? Geen probleem, want tijdens je vakantie in Nazaré zijn er genoeg lokale mensen die je graag leren surfen. Wil jij niet alleen maar met een surfboard in het water liggen? Dan zijn er uiteraard ook nog genoeg andere dingen te doen in de omgeving van deze Portugese kustplaats. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken over het parelwitte strand met de kleurrijke strandtentjes. Tevens zijn er enkele oude bezienswaardigheden in Nazaré die u tijdens een vakantie in deze plaats absoluut bezocht moet hebben.

Verblijven in een villa in Nazaré

Zoek jij nog een geschikte verblijfplaats om je vakantie in Nazaré in door te brengen? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om een villa te huren in Nazaré of omgeving. Er worden veel villa’s verhuurd in deze omgeving, waardoor er vast ook eentje tussen zit die aan jouw eisen voldoet. De meeste villa’s zijn gevestigd buiten het plaatsje zelf, waardoor je optimaal tot rust kunt komen. Bovendien laat je zo het dagelijkse leven in de Portugese plaats enigszins met rust, waardoor de inwoners nog rustig hun geld kunnen verdienen met het vangen van vis.

Hoe ziet je reis naar Nazaré er precies uit?

Vertrek jij naar Nazaré vanaf Schiphol? Dan kan het maar zo zijn dat je vliegtijden niet perfect zijn. Misschien moet je ’s avonds laat vliegen of juist wel ’s ochtends vroeg. In dat geval kun je bijvoorbeeld een dagje weg naar Amsterdam aan vooraf laten gaan. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren in Amsterdam of een Amsterdam city trip volgen om zo meer te weten te komen over de bezienswaardigheden en architectuur in Amsterdam.